• dendrologai @ gmail .com
  • Nakvišų g. 14 Patamulšėlis, Rokų sen., LT-46164 Kauno raj.

Liepos mėnesio kelionė į Aukštaitiją

Kelionė į Aukštaitiją

Vešli kaip reta vasara visus džiugina lapais, žiedais ir kvapais, o dendrologus kviečia naujoms pažintims ir atradimams. Draugijos narius ir ne narius, prijaučiančius dendrologijai, besidominčius Lietuvos gamta, ieškančius dar neregėtų įdomybių kviečiame ruoštis naujai kelionei į Aukštaitijos dendrologinius ir kitus įdomius objektus. Kelionė numatyta liepos 11 ir 12 dienomis. Aplankysime originalią Rokiškio rajone esančią Tervydžių kaimo dendrologinę kolekciją (Valstybės saugomas botaninis objektas) bei Limino medelyną Ignalinos rajone. Šalia jo, maloniai priimant mūsų valdybos nariui Edgūnui Kiminiui ir p. Daivai Kiminienei, nakvosime savose palapinėse. Planuose yra ir kitų įdomybių, kurių lankymas priklausys nuo turimo laiko: vienintelis Lietuvoje (ir vienas iš dviejų Europoje) Rankinių muziejus, Stelmužės ąžuolas, Vaišnoriškės etnografinis kaimas, Ladakalnis, Ginučių kaimas, Bitininkystės muziejus, Šiliniškių (Ginučių) apžvalgos bokštas.

Daugiau informacijos apie objektus:

https://www.rokiskiosirena.lt/naujiena/kultura/tervydi-kaimo-dendrologinis-rinkinys-meka-besidomintiems-gamta-ir-gamtosauga-foto

https://www.delfi.lt/bustas/interjeras/del-senu-rankiniu-kolekcijos-pertvarke-sodyba.d?id=75634193

https://www.medeliai.lt/

https://lt.wikipedia.org/wiki/Stelmu%C5%BE%C4%97s_%C4%85%C5%BEuolas

https://www.pamatyklietuvoje.lt/details/vaisnoriskes-etnografinis-kaimas/145

https://www.visitaukstaitija.lt/lankytinos-vietos/ladakalnis/

https://lt.wikipedia.org/wiki/Ginu%C4%8Diai

http://www.biciumuziejus.lt/

https://www.visitaukstaitija.lt/lankytinos-vietos/siliniskiu-apzvalgos-bokstas-apzvalgos-aikstele/

Planuokime laisvadienius, pasitikrinkime palapinių ir miegmaišių būklę, įsipilkime degalų, organizuokimės ekipažus. Daugiau informacijos bus pateikta liepos pradžioje.

Kelionę organizuoja Valerija Baronienė, tel. nr. 8 620 61834, el. p. betweenaround@gmail.com