• dendrologai @ gmail .com
  • Nakvišų g. 14 Patamulšėlis, Rokų sen., LT-46164 Kauno raj.

KMAIK ir Lietuvos dendrologų draugijos bendradarbiavimo sutartis

Birželio mėnesio 5 dieną pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Lietuvos dendrologų draugijos ir Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos. Lietuvos dendrologus ir šią Girionyse jau daug metų veikiančią mokymo įstaigą sieja daug tarpusavio ryšių nuo pat draugijos įkūrimo 1991 m. Nemaža dalis LDD narių yra baigę šią puikią miškininkystės ir želdininkystės aurą turinčia mokymo įstaigą, kiti dirba joje arba priima į mokomąsias praktikas jos studentus, dalyvauja seminaruose. Beje, ši kolegija turi ypatingai gerą edukacinę aplinką ir mokomąją bazę. Šalia kolegijos yra Girionių parkas, Dubravos arboretumas, eksperimentinė Dubravos miškų urėdija su medelynu, Miškų institutas, Rokų medelynas, Kadagių slėnis, Dubravos rezervatinė apyrubė, Kauno marių regioninis parkas bei kiti gamtiniai objektai.

Bendradarbiavimo sutartį pasirašė KMAIK direktorius dr. Vaidotas Lygis ir LDD pirmininkas Arvydas Rutkauskas, dalyvaujant LDD valdybos narei dr. Loretai Semaškienei. Sutartyje numatyta bendradarbiaujant abiems šalims siekti darnaus Lietuvos vystymosi, mokslo ir viešojo sektoriaus integracijos, glaudesnių teorijos ir praktikos ryšių, keistis informacija ir profesinėmis žiniomis, rengti bendrus projektus aplinkosaugos, žmogiškųjų išteklių kompetencijų ugdymo ir kitose susijusiose srityse ir juos kartu įgyvendinti.

Taip pat numatyta sudaryti sąlygas LDD ir jos nariams pasinaudoti KMAIK mokomąja baze, įranga, laboratorijomis bendriems renginiams, projektams įgyvendinti. Kaip buvo numatyta LDD narių visuotiniame susirinkime, įvykusiame ASU 2017 m. kovo mėn. 31 d., šioje sutartyje numatyta galimybė suteikti LDD buveinei naują registracijos adresą: Liepų g. 1, Girionys, 53101 Kauno raj.

Tikimės kad ši sutartis suteiks pastebimai daugiau ir platesnių veiklos ir profesinių žinių sklaidos galimybių abiejoms šalims.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atnaujinta Penktadienis, 09 Birželis 2017 08:13